Oldal kiválasztása

María López éppen a metrón utazott és fogalma sem volt, hogy pár percen belül örökre meg fogja változtatni egy gyermek és családja életét.

Egy teljesen átlagos novemberi nap volt, amikor a 18 éves María felszállt a metróra. Ahogy leült, egyből kétségbeesett sírást hallott. Egy édesanya segítségért kiáltott. “A fiam fuldoklik!”

Kiabálta az édesanya, miközben 9 éves fia arcát paskolta abban a reményben, hátha kivált valamilyen reakciót a gyermektől. A metró utasai lefagyva tapadtak az ülésükhöz, de María nem gondolkodott sokáig, odafutott, hogy segíthessen. Ahogy közeledett, látta, hogy a fiú arca kezd vörössé válni és kezét a nyaka köré teszi, majd lilába vált át a bőre színe.

María tudta, hogy itt az idő kamatoztatni az egyetemen tanultakat és alkalmazni az egy hónappal azelőtt elsajátított gyakorlatot. “Nem gondolkodtam sokat. Láttam, hogy senki nem cselekszik és ez feldühített.” – mondta María.

María felkapta a gyereket és a Heimlich manőver segítségével sikerült szabaddá tennie a kisfiú légutait. A gyerek felöklendezte a cukorkát, ami a fulladozását okozta. A fiú hamar visszanyerte az erejét és első szavaival hálát adott megmentőjének.

Tiszta sor, hogy María egy napon nagyszerű egészségügyi szakember lesz. Nem csupán azért, mert jól tudja alkalmazni a tanultakat, hanem azért is, mert van bátorsága fellépni vészhelyzetben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Molnár Anikó kitálalt Árpa Attiláról: "Nem véletlenül van egyedül 50 évesen"