Oldal kiválasztása

A sziámi ikreknél tapasztalható jelenség lényege, hogy az egypetéjűiker-képződés során a kezdetben egy, de aztán két darabra szétváló embriócsomó osztódása nem fejeződik be teljesen időre, embernél a terhesség 15. napjáig.

Ennek oka általában az, hogy a folyamat eleve későn indul el. Ebben az esetben a szétválás megreked, és az embriócsomók így, félig-meddig összenőve folytatják tovább a fejlődésüket.

A késlekedés oka, ahogy maga az ikerképződés oka is egyelőre nem ismert. Attól függően, hogy hol és mekkora mértékben maradt meg a kapcsolódás, dől el, hogy az ikrek melyik testrésze és mennyire érintett a rendellenességben, és így az is, hogy mennyire életképesek.

A most bemutatott indiai ikerpár, Sohna és Mohna Singh esetében, ha szétválasztásra kerülne sor, egyikük biztosan nem élné túl a beavatkozást.

Így az ikrek úgy döntöttek, hogy így, összenőve élik tovább az életüket. Volt idejük, hogy ezt megszokják, ugyanis már 19 évesek.

Remekül megtanulták, hogyan tudnak félig-meddig egy testben hatékonyan együtt élni, ráadásul nemrég munkát is szereztek, villanyszerelőként dolgoznak.

Mivel a törzsüknél nőttek össze, ez azt jelenti, hogy mellkastól felfele mindkettejüknek külön szerveik vannak, és két-két karjuk.

Ám közös például a gerincvelőjük, az epehólyagjuk és a lépük is, és csak egy pár lábuk van.

Itt láthatsz róluk egy videót, amiben elmesélik történetüket, és megmutatják, hogyan telnek mindennapjaik:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Előkerültek régi képei, amiken jól látszik, hogy nézett ki műtétei előtt a világ legnagyobb arccsontjával bíró nő