Oldal kiválasztása

Ez a 44 éves lengyel férfi, Tomasz Komenda 18 évet ült börtönben. Mint később kiderült, teljesen ártatlanul. Borzalmas dolgokkal vádolták, azt mondták, ő volt az, aki kioltotta egy 15 éves lány életét.

A lány épp egy szilveszteri buliból tartott hazafelé, ám már soha nem érkezett haza. Komenda hiába bizonygatta, hogy ő ártatlan, nem hittek neki, és a bíróság végül 25 év börtönre ítélte.

Már 17 éve volt börtönben a férfi, amikor új bizonyítékot találtak az üggyel kapcsolatban, így Komenda bírósági ítéletét is felülvizsgálták. Kiderült, hogy Komenda a cselekmény időpontjában 25 km-re volt a bűntett helyszínétől, így a férfit hosszas huzavona után, 18 börtönben töltött évet követően szabadon engedték.

Noha a férfi havi 4000 zloty kártérítést kap, azt mondja, nincs az a pénz, ami kárpótolhatná a 18 elvesztegetett évet: azt a sok megaláztatást és kínt, ami a börtönben érte. Azt, hogy barátai elfordultak tőle és hogy családját is majdnem elvesztette.

Tomasz Komenda azt mondta, addig nem nyugszik, míg meg nem fizetnek mindazok, akik őt ide juttatták és akik helyett ő ült börtönben ilyen hosszú ideig. A videón láthatod, hogyan öleli végre magához a családját a férfi:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az egyik legfinomabb főzelékalapanyag, salátákba is kiváló, sőt, teát is készíthetünk belőle: és tele van vitaminnal