Oldal kiválasztása

Ugyan nem magas intenzitású és nem lehet vele látványos izomnövekedést elérni, mégis számos előnyt jelent a fizikális és mentális egészségünkre egyaránt. Ezzel a 11 dologgal számolhatsz, ha napi legalább 30 percet gyalogolsz.

Mentális egészség javulása

Tanulmányok bizonyítják, hogy az olyan alacsony intenzitású mozgásformák, mint pl. a gyaloglás, képes megelőzni a neurodegeneratív betegségek kialakulását. Ha naponta sétálsz, nem csak a tested, de az elméd is erősödik.

Jobb látás

A gyaloglás serkenti a vérkeringést, ami azt jelenti, hogy a szervezeted több oxigénhez és tápanyaghoz jut. A látás is erősödik általa és a zöldhályog kialakulásának esélye csökken.

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Ahogyan a futás, kerékpározás, úszás, úgy a gyaloglás is jót tesz a szív egészségének, mivel serkenti a vérkeringést és szabályozza vérnyomást. Még a magas koleszterinszintet is csökkenteni tudja.

Növekedett tüdőkapacitás

Minél többet dolgozik a tüdőd, annál erősebbé válik. Minél több friss levegővel telik edzés közben, annál jobban tudja eliminálni az egyes méreganyagokat is a szervezetből, mellesleg pedig több oxigénnel látja el a testet és fokozza az anyagcserét.

Hasnyálmirigy egészsége

A cukorbetegség megelőzésének egyik nagyszerű eszköze lehet, ha az egészséges étkezéssel társul. A lényeg a rendszerességben van.

Emésztés javulása

A gyaloglás ugyanúgy megmozgatja a testet, serkenti a keringést és növeli a bélmozgást is. Napi 30 perc gyaloglás szabályozni tudja a bélmozgást, így sokkal rendszeresebb lesz a székletürítés. Ha több vizet iszol, még jobb eredményeket érhetsz el.

Izomtónus javulása

Ha eleget sétálsz, gyakorlatilag ugyanazt éred el, mint egy alacsony intenzitású edzéssel. Az izomtónus javulását és súlycsökkenést is tapasztalni fogsz.

Erős csontok és ízületek

A napi rendszeres gyaloglás növeli az ízületek mobilitását és növeli a csontsűrűséget is. Ahogyan minden testrészünknek, úgy az ízületeknek is fontos a megfelelő vérellátás és ehhez a mozgás a legjobb út.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Macaulay Culkin néhány éve még így nézett ki: megjárta a poklot, de úgy tűnik, mostanra kimászott a gödörből

Kevesebb derékfájdalom

Ha gyakran fáj a derekad, akkor a gyaloglás a neked való mozgás. A gerinc vérellátását is fokozza és segíti a testet, hogy apróbb sérüléseket hatékony gyógyítani tudjon. Vedd fel séta közben a megfelelő testtartást és idővel a hátizmaid erősödni fognak.

Nyugodtabb elme

Bizonyított tény, hogy a mozgás, így a séta is csökkenti a depressziós tüneteket.

Több energia

Nap közben több energiát használsz fel, ami éjszaka jobb alvást biztosít. Ezáltal jobban ki tudod pihenni magad és az agyműködésed is fejlődni fog a fokozott vérkeringés miatt. A tested jobban fog működni és sokkal energikusabbnak érzed majd magad.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)