Oldal kiválasztása

A népszerű televízióst és oknyomozó újságírót, Vujity Tvrtkót szinte kivétel nélkül sapkában láthatjuk, a most következő képen azonban végre kiderül, hogy nézett ki 14 éves korában, sapka nélkül és dús hajjal.

Tvrtko egy magyarországi horvát családba született. Balogh Szilárdként lett anyakönyvezve, 17 éves korában vette fel későbbi nevét: a Vujity édesanyja családneve, Tvrtko a Szilárd horvát megfelelője. Ő az első magyarországi horvát, aki ezt a névváltoztatást megtette.

Kiállását üzenetnek tartja a határon túli magyarság felé, hogy ők is bátran merjék vállalni magyar neveiket. Tvrtko székely felmenőkkel is rendelkezik.

Újságírói karrierjét leginkább annak köszönheti, hogy a jugoszláv polgárháború során tolmácsként a helyszínre utazott, ám Eszéket pont akkor körbezárták és már nem tudott hazajutni, és kimenteni sem tudták. A városban ragadt, a magyar televíziósok pedig megkérték, hogy tudósítson. Egy hét alatt tizenkét különböző médiának szolgált információkkal és eközben nagyon megtetszett neki ez a szakma. A többi már történelem.

Közösségi oldalára ő maga töltötte fel ezt a fotóritkaságot, amin hiányzik róla az ikonikus sapka, ellenben rengeteg haja van. Te felismernéd a képről?

View this post on Instagram

Pici meglepetés mára: én, 14 évesen📸 #oldpfoto #archive #croatianboy🇭🇷

A post shared by Tvrtko Vujić (@tvrti) on

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Nyitókép: TV2)

Olvasd el ezt a cikket is –>  10 év alatt 30 kiló izmot pakolt magára Kocsis Tibó: zongorázni lehet a különbséget