Oldal kiválasztása

Az Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins fél évszázaddal ezelőtt írt egy keringőt, de akkoriban nem tartotta elég jónak ahhoz, hogy bemutassa. Nemrég azonban úgy döntött, szeretné végre hallani!

A világhírű holland hegedűművészt, André Rieu-t kérte fel, hogy adja elő.

Rieu az ősbemutató napján, Bécsben így elevenítette fel az esetet a közönségnek:

„Hölgyeim és Uraim, nagy meglepetésem van az Önök számára. Igazából nekem is meglepetés. Néhány hónappal ezelőtt kaptam egy telefonhívást New Yorkból, az irodámból. A munkatársam azt mondta, egy úr van a vonalban, aki a rajongóm, ráadásul komponált egy keringőt, és nagyon szeretné, ha a zenekarommal eljátszanám.

Meg kell mondjam, minden nap kapok ilyen telefonhívást, vagy e-mailt, vagy levelet… Az évek alatt szerzett tapasztalatból megtanultam: egyelőre nem született új Johann Strauss. Nekem még mindig az ő keringői tetszenek a legjobban. De amikor meghallottam a telefonáló úr nevét, nos… majdnem elájultam. Egy világhírű színész, Hollywood egyik legnagyobb sztárja!

Ez az úriember 50 évvel ezelőtt zenész volt. És ebben az időben írt egy keringőt. Le is kottázta, de soha senki nem hallotta. Évekkel ezelőtt látott engem az egyik amerikai tévécsatornán, és azt mondta: na, ez az ember fogja eljátszani a keringőmet.

Felhívott. Azt mondtam neki, küldje el a kottát. És eljátszottuk a keringőt. Azt kell mondjam, a mű hihetetlenül szép. Izgalmas. Romantikus. Lenyűgöző. Nagyon büszke vagyok rá, hogy eljátszhatom.

És most, itt Bécsben hangzik el először. Ez az ember pedig Los Angeles-ből iderepült ma, hogy velünk együtt hallgassa meg a művét. Óriási tapsot kérek neki: Sir Anthony Hopkins!”

Ezt követően pedig lejátszotta a keringőt, melynek címe: The Waltz Goes On – azaz: A keringő folytatódik.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Belepte a por a hátsó szélvédőjét, úgy döntött, rajzol rá valamit: mondjuk da Vinci Utolsó vacsoráját

Érdemes figyelni, milyen reakciókat vált ki a mű Anthony Hopkins feleségéből, és természetesen a színészből. Egészen elérzékenyül.

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!