Oldal kiválasztása

Ha eddig nem sikerült rájönnöd hogy előzd meg a gyakori ablakpucolást, akkor nem kell tovább találgatnod, ezzel a trükkel ugyanis akár hónapokig ugyanolyan tiszta és ragyogó maradhat az ablakod.

Ecet + víz

Egy liter vizet tölts egy vödörbe, önts hozzá negyed liter ecetet és ruhával tisztítsd meg az ablakokat. Ezután dörzsöld szárazra, végül újságpapírral fényesítsd ragyogóra az üveget.

Ecet+víz+mosogatószer

Egy kevés mosogatószert keverjünk az ecetes vízbe, amivel mossuk át a ablakot. Ha kész, egy szöszmentes ronggyal töröljük szárazra, majd egy újságpapírral fényesítsük át, ha szükséges.

Fekete tea

Készítsünk el 1 liter fekete teát, amit töltsünk át egy szórófejes üvegbe és a megszokott módon pucoljuk meg vele az ablakot.

Ha már van egy jól megszokott és bevált tisztítószered, akkor adj hozzá egy kevés sót, ami tovább fokozza annak hatását. Egy kávéskanállal elég, ha adsz hozzá, az ablakaid csak úgy ragyognak majd!

Szalmiákszesz

Fél liter langyos vízbe keverj 2 evőkanál szalmiákszeszt.  Egy kis vödörben keverd össze őket. Töröld át a keretet és az ablakot, majd tiszta vízzel alaposan öblítsd le és jól szárítsd meg. Ha ezt a szert használod, akkor az alapos tisztításra csak évente kétszer lesz szükséged.

További tippek:

  • a régi harisnyával való törölgetés nem csak extra fényt ad, hanem az erősebb szennyeződésektől is könnyebben megszabadít
  • mindig száraz újságpapírral polírozzuk az üvegeinket
  • mindig figyeljünk arra, hogy puha anyaggal törölgessünk
  • soha ne pucoljunk ablakot akkor, ha közvetlenül süti a nap
  • bátran alkalmazhatjuk ablaktisztításhoz a kocsi szélvédőjén használatos gumilehúzót, vagy a gumis végű jégkaparót

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Hat műanyag palackkal is kellemesen hűvössé teheted otthonod, klíma nélkül is: itt van, mit, hogyan csinálj