Oldal kiválasztása

“Gyere, Egérke, gyere, kicsi lány, ússzál!” Vitray Tamás azóta már legendássá vált olimpiai közvetítésének szavai ezek 1988-ból. Bizony, akkor a tévékommentátorral együtt egy ország nézte szájtátva és lélegzetvisszafojtva egy akkor még csak 14 esztendős kislány első olimpiai győzelmét.

Egerszegi Krisztina ugyanis alig töltötte be 14. életévét, amikor megnyerte első olimpiai aranyérmét: összesen öt olimpiai arany, számtalan világ- és Európa-bajnoki cím birtokában vonult vissza 1996-ban.

Az úszónő akkor mindössze 22 éves volt, de úgy érezte, az a helyes döntés. Visszavonulásának tehát már 25 éve, és azóta meglehetősen keveset tudunk róla.

Férje Vigassy Ádám, akit Krisztina a Mátrában, Ágasváron ismert meg egy gyermekprogram döntőjén. Első randevújuk egyéves évfordulóján – 1999 májusában – házasodtak össze.

Három gyermekük van: Bálint, Barnabás és Zille, akik 2000-ben, 2002-ben és 2004-ben születtek. Egerszegi Krisztina borzasztóan keveset árul el magánéletéről és ritkán mutatkozik nyilvános eseményeken.

Krisztina mindhárom gyermeke sportol, Bálint ráadásul pont az úszásban jeleskedik. A középső gyermek, Barnabás kajakozik, a legfiatalabb, Zille pedig lovagol.

Az egykori úszónő sajtónyilvános eseményen utoljára 2017-ben jelent meg, akkor készültek róla ezek a képek:

(Képek forrása: MOB – Szalmás Péter)

Középen, Kőbán Ritával. (Kép: MTI – Koszticsák Szilárd)

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Őrülten jóképű srác lett Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas fiából: Dylan már 20 éves, és bolondulnak érte a lányok