Oldal kiválasztása

Van egy hatékony megoldás a kényes anyagok mosás utáni sárgaságának az elkerülésére. Ahhoz, hogy az anyag megőrizze frissességét és hófehér megjelenését, először is a víz hőmérsékletére kell figyelni.

A függönyt épp hogy csak langyos vízbe áztassuk be, körülbelül 30 -35 fokon. Ha víz hőmérséklete magasabb, akkor az anyag finom szerkezete sérül és a függöny be fog sárgulni!

A következő lépés – a sózás: tegyél egy lavór vízbe fél kiló sót. Áztasd ebben a sóoldatban függönyt  másfél órán keresztül, ez a művelet még a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítja és segít az ideális mosásban.

A sós áztatás után öblítsd ki a függönyt, de vigyázz, semmi esetben sem szabad forró vízzel öblíteni. Emlékezz: hűvös vagy épp hogy csak langyos.

Ezután szintetikus anyaghoz való folyékony mosószerrel mosd ki a tüll függönyt. Finoman bánj a függönnyel, nem érdemes kicsavarni – csak hagyjad, hogy lecsöpögjön.

Ahhoz, hogy megőrizd a ragyogását, tegyél ecetet hideg vízbe 1 evőkanál/ liter arányban. Az öblítést követően az anyag újjászületik!

Ha a függönyöd fehér, de te hófehéret akarsz, akkor tegyél egy pár csepp kékítőt a hideg vízbe.

A víz világoskékké válik. Az öblítés után hófehérré válik és ragyogni fog a napsütésben.

Reméljük, hogy kipróbálod, és nálad is beválik majd ez a praktika!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

(Forrás: bidista)

Olvasd el ezt a cikket is –>  15 év után újra találkoztak: az elefánt azonnal felismerte gondozóját: videón a megható pillanat