Oldal kiválasztása

Nem tudhatjuk előre, milyen lesz a nyár, milyen gyakran esik majd az eső, ezért érdemes olyan virágokat ültetni, amelyek jól tűrik a szárazságot, ha nem akarsz minden nap virágokat locsolni. Most olyan virágokat mutatunk, amelyeket akkor is elültethetsz, ha nincs túl sok időd gondozni a kerted.

1. Kúpvirág

Jól bírja a szárazságot és egész nyáron virágzik. Remekül mutat a virágoskertben, ha naposabb helyre ülteted, azt is jól viseli.

2. Tűzgyöngyvirág

Ezt a növényt nem is annyira a virágaiért, mint a változatos színű leveleiért kedvelik. Tavasz végén virágzik, de az év többi részében is színes levelekkel ajándékoz meg. Jól tűri a szárazságot, de a túl sok eső sem árt neki, így bátran elültetheted a kertedbe.

3. Kakukkmák

Ez a virág remekül tűri a szárazságot, így ha hosszú ideig nem kap vizet, akkor is gyönyörű virágai lesznek. Több színben kapható. Könnyen elszaporodik, ezért megéri olyan helyre ültetni, ahol bátran nőhet.

4. Catharanthus

Ez a növény jól érzi magát a napsütésben, de az árnyékos helyeken is szépen nő. Így a kert bármely területére ültetheted.

5. Rézvirág

Ez a virág jól tűri a napsütést, így ha nincs árnyékos rész a kertedben, akkor érdemes ezt választanod. Nincs szüksége túl sok vízre ahhoz, hogy színes virágokkal lepjen meg.

6. Vadrózsa

Egész nyáron virágzik és remekül tűri a szárazságot. Ez a növény akár élő kerítés is lehet, így nem csak a szép virágaiban, de a káprázatos zöld leveleiben is gyönyörködhetsz.

7. Pongyola harangvirág

Nem kényes növény, jól tűri  szárazságot, de a hideget is elviseli és a kártevők sem jelentenek rá veszélyt.

8. Szibériai nőszirom

Ezt a virágot az ültetés után gyakran kell öntözni, de a továbbiakban jól viseli a szárazságot. Azonban mikor virágzik, időnként érdemes megöntözni, ha hetekig nincs eső, hogy minél később hullajtsa el a szirmait.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Várkonyi Andrea megmutatta hatalmas karácsonyfájukat! A képekből kiderül, hogy van feldíszítve!

9. Tengerparti pázsitszegfű

Szereti a meleget és a szárazság sem árt neki, bokrokban virágzik, így rengeteg virággal fog meglepni. Több színben is kapható.Ezeket a növényeket könnyen elültetheted, nincs velük túl sok gond, mégis sokáig gyönyörködhetsz bennük.

Jó kertészkedést és sok örömet kívánunk a szebbnél szebb növényekhez!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: bidista)