Oldal kiválasztása

2015 nyarán a Hartley-öböl partjainál sziklák közé ragadt egy gyilkos bálna, azaz kardszárnyú delfin, miután a dagály kisodorta. A sziklák élesek voltak és nem tudott mozogni. És ahogy az órák teltek, a helyzet romlott és rosszabb lett.

Az állat nem hagyta abba a sírást. De szerencsére egy férfi meghallotta, mielőtt késő lett volna. Felhívott egy önkéntes csoportot, hogy jöjjenek az óriás emlőshöz. Raktak rá takarót, hogy megóvják a naptól. Aztán tömlőket és vödröket használva vizet öntöttek rá, hogy megakadályozzák a kiszáradását.

A gyilkos bálna rájött, hogy az emberek nem fogják bántani. “Először a lélegzése egy kicsit gyorsabb volt, de egy kis idő múlva azt hiszem, hogy tudta, hogy azért vagyunk ott, hogy segítsünk neki – mondta George Fisher, a megmentő.

Mivel a gyilkos bálna nagy volt, lehetetlen volt mozgatni. Még ha el is tudták volna húzni, a sziklák élesek voltak, és megvághatták volna.

Az egyetlen dolog, amit a megmentője tehetett, hogy nedvesen tartja és megvédte a naptól egészen addig, amíg a dagály visszajön újra. Aztán nyolc óra múlva a gyilkos bálna végre szabadon tudott úszni!

A mentőcsapat ünnepelt, amikor az állat végre el tudott úszni. Micsoda hősök! Néhány órára a bálnával maradtak, és ha nem cselekedtek volna gyorsan, akkor a gyilkos bálna meghalt volna, mielőtt a dagály visszatért volna.

“Mindannyian segítettünk ennek a bálnának, és nagyon szerencsésnek éreztük magunknak, hogy a bálna kapott egy második lehetőséget” – mondta a CBC-nek a kutató, Hermann Meuter, aki szintén segített a mentésben.

Nézd meg a csodálatos mentést itt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: buzzblog)

Olvasd el ezt a cikket is –>  A férfi megmenti a kutyát a fulladástól: milyen szerencse, hogy a kutya leírhatatlan öröme és hálája is ott van a videón