Oldal kiválasztása

Freddie Mercury meglehetősen különc figura volt, extravagáns életstílussal, ami valakinek szimpatikus volt, valakinek kevésbé. Van azonban egy dolog vele kapcsolatban, amit nem lehet elvitatni, elképesztően tehetséges zenész és énekes volt!

Olyan hangi adottságokkal rendelkezett, amivel csak nagyon kevesen, és rettenetesen precízen, mégis borzasztó lazán tudott énekelni, mintha ez semmilyen erőfeszítésébe nem kerülne.

Pedig dalait egyáltalán nem könnyű elénekelni, sőt: a halála után derült ki igazán, mennyire pótolhatatlan volt! Hiszen úgy, ahogy ő tudta, senki másnak sem sikerült előadni dalait. Voltak jobb és kevésbé jó próbálkozások, de ezek – mondjuk ki – meg se közelítik a Freddie hangzást.

A most következő felvétel kiválóan bizonyítja, milyen remek hangja volt: egyik legnépszerűbb számát énekli, a Don’t Stop Me Now-t, amit a világ legboldogabb dalának is megválasztottak. Eltávolítottak belőle minden háttérvokált és hangszert, csak Freddie Mercury hangja maradt és néha egy zongora hallatszik még:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ezt a káprázatos Imagine feldolgozást még az elvakult John Lennon rajongók is imádják: