Oldal kiválasztása

A mosogatószivacs bizony nem mindig képes csodát tenni a vágódeszka felületével. Ahhoz hogy úgy nézzen ki, mint új korában, egyéb ügyes praktikára is szükség van:

A vágódeszka napi tisztítását forró vízzel végezzük, de ne hagyjuk benne a mosatlannal teli kagylóban. Ha sokáig ázik a vízben előfordulhat, hogy kárt teszünk benne. Ahogy elmostuk, töröljük szárazra, és hagyjuk a levegőn, ne tegyük be a szekrénybe.

Alkalmi tisztítás esetén durva sóra, egy fél citromra és egy kevés olajra van szükségünk. Szórjuk meg gazdagon sóval a vágódeszka felületét, majd kenjük be citrommal, végül egy tiszta kendővel töröljük meg. Csepegtessünk rá néhány csepp olajat, majd kenjük be a felületet a törlőkendővel. Tíz perc után távolítsuk el a felesleges olajat.

A szeder, cékla, paprika vagy egy szaftos hús által okozott foltokra használjuk a só és a szódabikarbóna vizes keverékét. Töltsük rá a foltra és egy törülközővel, vagy ronggyal jól dörzsöljük át. A kellemetlen szagok elűzésére a vágódeszkát locsoljuk be ecettel, ami a kellemetlen aromákkal együtt elpárolog.

Reméljük, tudtunk segíteni, és te is sikerrel fogod alkalmazni ezeket a trükköket.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: filantropikum)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez a 88 éves hölgy egész életét abban a tudatban élte, hogy kislánya meghalt. Ám karácsony este mindent megváltoztatott: