Oldal kiválasztása

Chomicz a Lengyelország északnyugati részén fekvő Swinoujscie városának közelében található mocsárvidék környékén dolgozott, természetfotókat készített. Kollégáival egy jókora madárra lettek figyelmesek, amely beleragadt az alacsony vízállás mellett felszínre kerülő olajos sárba.

Chomicz tisztában volt azzal, hogy az állat valószínűleg megfullad, ha rövid időn belül segítséget nem kap. Úgy döntött, hogy a maga kezébe veszi az ügyet – így hát keresztülkúszott a sáron, hogy kiszabadítsa a madarat. Az akciót pedig egy drón rögzítette videóra. Chomicz kötelet erősített hastájékára, kollégái pedig a parton maradtak, hogy szükség esetén vissza tudják húzni biztonságos helyre.

Chomicz végül eljutott a nagy ragadozómadárhoz. Nem kevés fáradságába került, hogy a sárral lepett állatot visszavonszolja a biztonságot jelentő szárazföldre. Mindez nemcsak a fotós remek kondíciójáról tanúskodik, de a másik élőlény felé megnyilvánuló segítő szándékáról úgyszintén.

Miután Chomicz visszajutott a szárazföldre, a madarat egy zsákba helyezte és elvitte egy vadállatmenhelyre. Annak dolgozói lemosdatták az állatot, és az olajos sár alól előbukkant egy pompás fiatal sasmadár – egy hathónapos fehérfarkú rétisas.

Minden elismerésünk a fotósnak, hősies tettéért:

Te mit gondolsz? ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: apost)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Hat módszer is van arra, hogy megszabadulj a hűtődben uralkodó kellemetlen szagoktól, és egyik sem kerül sokba