Oldal kiválasztása

Az Elfújta a szél minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje: közel 4 milliárd dollárt hozott a konyhára, ezzel megelőzi a Titanicot, az Avatart és a Csillagok Háborúját is. Az 1939-ben készült alkotás igazi klasszikus, rengeteg csodálatos színész szerepel benne, ám a gárdából egyedül már csak Olivia de Havilland él, aki idén töltötte be 104. életévét!

1916-ban, Japán fővárosában, Tokióban született. Húga, Joan Fontaine (születési nevén Joan de Beauvoir de Havilland) ugyancsak Oscar-díjas színésznő. A harmincas években kezdett Olivia színészettel foglalkozni, első filmszerepét 1935-ben a Alibi Ike című filmben kapta.

Olivia de Havillandot öt alkalommal jelölték az Oscarra, 1947-ben a Kisiklott élet (To Each His Own) című filmért, majd 1950-ben a The Heiress című filmért el is nyerte a rangos díjat.

1940-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában az Elfújta a szél című filmben játszott alakításáért (Melanie Hamiltont alakította). Utolsó szerepét 72 évesen, a The Woman He Loved (1988) című filmben játszotta.

Így nézett ki egykor és így mostanában:

Az Elfújta a szélben Melanie Hamiltonként:

Ez a kép pedig néhány évvel ezelőtt készült róla:

Ebben a két évvel ezelőtt készült összeállításban fényképek segítségével nyomon követhetjük az életét születésétől egészen 102 éves koráig:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Életrajz forrása: Wikipedia)

Olvasd el ezt a cikket is –>  7 szenzációs dologra is jó a ruhacsipesz: ez még a férfiakat is érdekelni fogja